Снимка Булфото, архивРесторантьорите са гневни и в паника. Какви ще са

...
Снимка Булфото, архивРесторантьорите са гневни и в паника. Какви ще са
Коментари Харесай

Българската асоциация на заведенията: На ръба сме, това няма да е последният локдаун

Снимка Булфото, списък

Ресторантьорите са гневни и в суматоха. Какви ще са загубите на бранша, разкри пред ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов:

" Хората и браншът са на ръба, финанси няма. Отворихме отначало заведенията, което е скъпо, врънахме личния състав от провинцията, още веднъж бяха наети квартири ", разкри той. 

Той изясни, че сега обстановката е като преди една година, само че с разликата, че тогава са влезнали от една доста мощна 2019 година и са били по-подготвени, а в този момент от сектора влизат в трети локдаун след доста слаба година.

Алибегов посочи, че казусът с личния състав е голям. А най-големият проблем е, че не са сигурни, че това затваряне ще продължи 10 дни. По думите му, това е нещо, което здравните управляващи би трябвало да намерят метод да подсигуряват пред обществото.

" Хората не желаят повече да работят в нашия отрасъл - не зависи от заплатата, която им предлагаме, а по кое време ще можем да им я изплатим ", приключи ръководителят на Българската асоциация на заведенията. 

" Убедени сме, че този период е следващият, който няма да бъде спазен. Толкова периоди имахме досега, постоянно се е стигало до един, до два, до три месеца ", добави Алибегов.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР